El que queda del riu.

Segre
Fa uns anys la canalització del riu, des de les comportes de la Mitjana fins al pont dels Instituts, va incloure el riu dins de la ciutat, va apropar els dos marges. Les pasarel·les van fer que Cappont estigui a un pas de l’eix comercial. La integració de la canalització amb els Camps Elisis fa que aquesta sigui una zona de lleure i de passeig. La Llotja que està en la fase final d’obres donarà vida a la zona a menys urbana de la canalització del marge dret.
Aquesta canalització juntament amb el parc de la Mitjana és van incloure en el catàleg de Bones pràctiques urbanístiques de Nacions Unides.

Però tot això, per el sentit, quan el cor de tota aquesta feina, el riu no te vida. Solament te un metre cúbic per segon de cabal i arrosega una claveguera, com són les aigües del Noguerola. Urgeix, un cabal ecològic suficient per poder anomenar-lo riu. Aquest diumenge el diari el Punt se’n feia ressó de la demanda de més cabal pel Segre a seu pas per Lleida.

La imatge ens mostra la recollida d’algues que es va dur a terme durant 16 dies del mes d’agost, on es van recollir més de 40 tones d’algues.

Quant a mroman

Marià Roman
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.