Memòria Digital

Lleida 1929[@more@]Aquesta imatge correspon a una sèrie de 7 fotografies aèries del fons Gaspar de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, fetes per Josep Gaspar Serra l’any 1929. Aquesta imatge que a la web original esta al revés, cal fer una rotació horitzontal per veure-la correctament. Podem observar la Rambla d’Aragó, l’antiga maternitat, sant Llorenç i al final la presó de Lleida ara aquest espai és ocupat per Hisenda. També podem trobar bastants fotografies dels anys vint pertanyents al Fons Salvany.
Aquestes fotografies estan dins de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) que és un dipòsit cooperatiu on podem trobar revistes antigues, fotografies, mapes, ex-libris, …
Una veritable joia de documents que difícilment podrien ser consultables d’altra manera.

Quant a mroman

Marià Roman
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Memòria Digital

  1. Z diu:

    És extrany, però tinc l’impressió que, malgrat la quantitat d’informació de tot tipus que hi ha a Internet, i especialment de tipus gràfic, encara hi ha una quantitat molt petita de fotos antigues de les nostres ciutats, i en aquest cas, també de Lleida.

Els comentaris estan tancats.