300 anys

[@more@]Ara s’acompleixen 300 anys de l’entrada de les tropes borbòniques a la ciutat. La nit del dia 12 les tropes comandades pel duc d’Orleans, van obrir una bretxa a la muralla de la zona del portal de Magdalena fins al baluard del Carme. A l’alba aquestes tropes van entrar i saquejar la ciutat durant vuit hores. El punt àlgid va ser l’assassinat i incineració de set cents refugiats al convent dominic del Roser.
No és d’extranyar que més d’un miler de manifestants ahir varen recordar els fets, sota el lema 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència. També és va fer una denuncia de la transformació del Roser, que és un espai públic en Parador Nacional

Quant a mroman

Marià Roman
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.